Opatijska rivijera

Rivijera Opatija Izleti Plaže Događanja

Opatijska rivijera jedna je od najatraktivnijih turističkih destinacija na Jadranu. Smještena na istočnoj obali Istre, u samom srcu Kvarnerskog zaljeva, zaštićena velikim otocima, Rivijera svake godine privlači velik broj nautičara i turista iz svih dijelova svijeta.

Mošćenička Draga, Ičići, Medveja, Lovran, a tu je, naravno, i kraljica hrvatskog turizma Opatija, prestižna destinacija koja dulje od stoljeća privlači brojne ugledne goste. Osim prekrasnih mjesta, netaknute prirode i obalnih šetališta duž Rivijere, ljubitelji mora i valova mogu uživati i u svim otocima kvarnerskog arhipelaga. Nautičare će najviše oduševiti obližnji otoci Krk i Cres, koji će sa svojim brojnim mirnim uvalama, prekrasnim plažama i raznim kulturnim znamenitostima zauvijek ostati u Vašem sjećanju, a tu su i uvijek zanimljivi Rab i Lošinj, kao i čitav niz malih otočića, idealnih za bijeg od stvarnosti i stresa urbanog života.

Opatijska rivijera i Kvarner spadaju među najatraktivnije destinacije za nautičare, a Opatija, lako dostupna i dobro prometno povezana, predstavlja logičan izbor za početak krstarenja Jadranom.

Središte Opatijske rivijere je Opatija, kolijevka hrvatskog turizma i grad posebne elegancije. Poznata je po otmjenim hotelima, njegovanim parkovima i jedinstvenom obalnom šetalištu Lungomare. Upoznajmo neke od njih.

Vila i Park Angiolina

Izgradnja ove vile smatra se službenim početkom turizma u Opatiji, a park koji je okružuje s prelijepim primjercima autohtonog i egzotičnog raslinja, uz nezaobilazne magnolije i kamelije, jedan je od simbola Opatije.

Crkva i Park sv. Jakova

Crkva i nekadašnji samostan dali su ime ovom gradu. Perivoj koji okružuje crkvu, u neposrednoj blizini hotela Kvarner i Imperial, osvajao je brojne nagrade kao najljepši hrvatski park.

Umjetnički paviljon Juraj Šporer i Djevojka s galebom

U neposrednoj blizini crkve i Parka sv. Jakova su umjetnički paviljon Juraj Šporer u kojemu se redovito održavaju zanimljive izložbe, kao i jedan od najpoznatijih simbola Opatije - kip Djevojke s galebom na stijeni uz more.

Lungomare

Uz parkove, hotele i vile, jedan od najprepoznatljivijih opatijskih motiva je jedinstveno obalno šetalište Lungomare koje se proteže cijelom Rivijerom od Voloskog preko Opatije do Lovrana.

U dogovoru sa putničkim agencijama organiziramo izlete na atraktivne destinacije u regiji.

Izleti autobusom:

Plitvice 

Plitvička jezera su smještena u kontinentalnoj Hrvatskoj i predstavljaju jednu od najljepših prirodnih znamenitosti cijele Europe. Nacionalni park Plitvička jezera sastoji se od 16 jezera međusobno povezanih slapovima i kaskadama. Ako ste ljubitelj prirode te uživate u izletima, dugim šetnjama i brojnim drugim aktivnostima na otvorenom, ovo je prava destinacija za vas.

Postojna

Zakoračite u podzemni svijet Postojnske jame u susjednoj Sloveniji. Razgledajte stalaktite i stalagmite stvarane milijunima godina, a možda vidite i čovječju ribicu, fascinantnog vodozemca iz podzemlja Dinarskog krša. Sustav špilja dug 20 kilometara pruža neponovljivi doživljaj silaska u podzemlje.

Brijuni

Nacionalni park Brijuni čini 14 malih otoka raznovrsne flore i faune. Posjetite safari i etno park, očuvanu rimsku vilu i bizantski kastrum; zaigrajte golf u društvu muflona, zečeva i paunova, koji slobodno šeću otocima. Obiđite vile u kojima su ljetovali Sofia Loren, Elisabeth Taylor, Josephine Baker, prinčevi Monaka...

Cjelodnevni izleti brodom:

Kvarnerski otoci

Tražite mjesto za bijeg od svakodnevnih briga? Posjetite otoke Kvarnera, koji će vas očarati svojim mirom i ljepotom. Povijesne znamenitosti i gastronomske delicije Krka, šumoviti Cres sa pitoresknim naseljima i Lošinj sa blagom klimom san su svakog željnog tišine i odmora.

Venecija

"Grad Sv Marka", nekad sjedište slavne Republike, danas je živi spomenik i odredište koje privlači milijune posjetitelja. Izgledom isti kao i u vrijeme najvećeg procvata, privlači putnika vizurama kao što su velebna bazilika, Duždeva palača, istaknuti toranj na trgu Sv Marka i brojnim drugim znamenitostima. 

Ukoliko ste zainteresirani za posjet nekom od navedenih odredišta, kontaktirajte nas za više informacija.

Neke od najljepših plaža na Jadranu nalaze se upravo na Opatijskoj rivijeri. Donosimo vam naš izbor najatraktivnijih:

Plaža Peharovo, Lovran

Plaža je šljunčana, a na dijelovima uz more pješčana i kao takva idealna za obitelji s djecom. Iznad plaže su prirodne etaže sa sunčalištima i kabinama za presvlačenje, a sama plaža okružena je visokim stablima koja pružaju hladovinu.

Plaža u Mošćeničkoj Dragi

Plaža u Mošćenićkoj Dragi duga je 2 kilometra i okružena je mediteranskom vegetacijom. Na plaži se nalazi više ugostiteljskih objekata, a moguć je i najam sportskih rekvizita.

Plaža Brseč

Nalazi se ispod srednjovjekovnog gradića Brseča, smještenog na 150 metara visokom brdu nad morem. Jedna od najatraktivnijih plaža na sjevernom Jadranu ima kamenu i šljunčanu podlogu, a pogodna je za dolazak brodicom.

Manifestacije

Opatija je važno i poželjno mjesto na karti kulturnih zbivanja u Hrvatskoj i inozemstvu a Ljetna pozornica tradicionalno je mjesto održavanja najvažnijih opatijskih kulturnih evenata. Ljetna je pozornica pod zvjezdanim nebom ugostila ugledna domaća i strana imena iz svijeta opere i baleta; tu se održavaju koncerti rock i pop glazbe i jazz festivali; ovdje gostuju filharmonije, postavljaju se mjuzikli i opere. Raznovrsna kulturna zbivanja na programu su i u obližnjim gradićima Lovranu i Kastvu.

Gastro

U siječnju i veljači, caruju tradicionalne slastice obojene karnevalskim šarenilom i mnogo događanja za djecu i odrasle. Ožujak, kao mjesec wellnessa, pruža trenutke opuštanja i odmora, nakon čega će i Vaše nepce doći na svoje: naši restorani nude izvanredne a la carte, show-cooking i buffet jelovnike s mesnim, ribljim i domaćim specijalitetima te mogućnostima dijetne ili vegetarijanske prehrane kao i posebnih wellness menu-a.

U ukusnim i zdravim šparogama možete uživati u proljetnim mjesecima, kada svakako morate isprobati fritaju od šparoga ili druga jela spravljena od šparoga po izvornim domaćim receptima.Raznovrsna ponuda kolača od poznatih lovranskih trešanja po starim receptima očekuje vas u lipnju. Ljetna predvečerja idealna su za osvježavajuće koktele.

Lovranski maruni (kesteni), kao i gljive i šparoge s gorja oko Opatije su namirnice kojima su u njihovoj sezoni posvećeni posebni gastro dani. Od listopada do polovice prosinca ne propustite Opatijsku gastronomiju 19. stoljeća, gdje ćete se susresti s jelima spravljenim po izvornim receptima zaboravljenog vremena. Prosinac u Opatiji, okrunjenoj blagdanskom rasvjetom, također je neponovljiv doživljaj: hotelska predvorja s adventskim svjećicama i ukrašenim borovima, svečano blagovanje uz zveckanje šampanjskih čaša u ponoć…